Gigapixelfotografie is het maken van tientallen tot honderden of duizenden foto’s en deze samenvoegen tot één enkel, naadloos beeld met ultrahoge resolutie.

Deze extreem grote beelden worden doorgaans gemaakt met een complexe opstelling met korte en of lange lenzen en een programmeerbare robot.

Doorgaans is er wel een langere doorlooptijd nodig in de postproductie daar alle beelden zorgvuldig aan elkaar gekoppeld dienen te worden (maar in goed overleg kunnen we dit terug brengen naar kortere tijd ).

Als je het goed doet, is het onmogelijk om te zeggen dat deze foto’s uit vele honderden kleinere foto’s bestaan. Deze afbeeldingen behoren dan ook tot de grootste foto’s die ooit door mensen zijn gemaakt.

Gigapixel-foto’s kunnen op een aantal manieren worden gebruikt:

Interactieve afbeeldingen, bekeken op een pc, telefoon of tablet. Deze afbeeldingen kunt u ronddraaien, omhoog en omlaag kijken en in- en uitzoomen. Deze foto’s kunnen skylines en stadsgezichten, stadions en landschappen zijn en of interieurs.

Het is mogelijk om deze beelden op grootformaat foto af te drukken. Deze foto’s behoren tot de grootste afdrukken ter wereld en die kunnen bestaan. Sommige van de foto’s die u op deze website ziet, kunnen tientallen meters breed worden afgedrukt, met een volledige fotografische resolutie van 300 DPI! En kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals wandbekleding in kantoor en of wachtruimte, spandoeken voor steigerbekleding enz…de mogelijkheden zijn vrijwel oneindig.

Als u 360º-, Gigapixel-, stads- en skylinefotografie met hoge resolutie in opdracht wilt uit besteden bent u bij mij aan het juiste adres.

Jacques Yasemin

“PIXEL PERFECT”

  • Uw wensen en doelstellingen inventariseren
  • Zorgvuldig plannen voor optimaal gebruik te maken van de natuurlijke lichtbron
  • Gefotografeerd met de juiste perspectiefcorrectie waardoor verhoudingen in beeld kloppen